Biografie

Als elfjarig jongetje had Niek zijn eerste orgelles. Een half jaar later volgde al zijn eerste optreden. Die optredens vonden voornamelijk plaats in kerken en tehuizen. Niek was zestien toen hij werd gevraagd om in te vallen bij een trio, dat op bruiloften en partijen speelde. Hij kreeg de smaak te pakken en besloot al snel alleen verder te gaan. Een aantal jaren werd besteed aan zanglessen, omdat hij het vocale gedeelte even belangrijk vindt als het instrumentale gedeelte.

Niek Vianen is een zanger en toetsenist met een veelzijdig repertoire. Hij voelt perfect wat zijn publiek wil en past zijn muziek en geluidsniveau daar direct op aan. Er wordt gespeeld op de modernste keyboards en geluidsapparatuur. De optredens zijn LIVE met andere woorden: er wordt geen gebruik gemaakt van floppy's en andere playback hulpstukken. Zijn muzikaal talent wordt aangevuld met een hoge dosis enthousiasme en spontaniteit. Mensen die houden van een enorme inzet en korte pauzes zijn bij hem aan het juiste adres.

Niek Vianen is de man die u zoekt voor gastoptredens en dag- en avondvullende programma's zoals bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen en vele andere festiviteiten.